Гастрономічні забави Марокко: 4 основних страви

Відпочинок в Марокко можна без частки перебільшення назвати казковим. У цій особливій країні кожен турист зможе знайти для себе щось неповторне і співзвучне душі. Не тільки краса місцевих пейзажів, пам’ятки і загальна атмосфера невимушеності та щастя приваблює мандрівників. Кухня Марокко неодноразово була названа однією з найкращих у всьому світі. Не дивно, так як вона поєднує кращі рецепти популярних кухонь світу. При тому в різних регіонах рецепти можуть відрізнятися.

Так на узбережжі місцеве населення вирощує устриць, а тому тут готують смачні страви з риби і овочів. На півдні Марокко прийнято готувати апетитні пряні страви з м’яса і кускусу. Всі, хто живуть біля Атлаських гір, дуже люблять молоко і сир. Серед найпопулярніших страв: тажин, кускус, брошет і пастила. Не забудьте отримати візу в Марокко, аби спробувати всі блюда, а не застрягти на кордоні!

Тажин – блюдо або спосіб приготування?

Цікаво, що Тажіна називають одне з традиційних страв, а також спосіб приготування в горщику спеціальної форми. Як правило, тажин готують з таких видів м’яса як баранина і курка. Однак при бажанні можна використовувати навіть рибу. До головного інгредієнта додають овочі – картопля, морква та інші.

Найчастіше це блюдо готується на вугіллі. Якщо хочете приготувати тажин будинку, підійде звичайна газова плита. Готувати необхідно досить довго на невеликому вогні. При цьому щоб їжа продуктів не пригорали під тажин підкладають розсіювач.

Кускус – улюблене блюдо марокканців

Саме так називають улюблене в Марокко блюдо і крупу, яку прийнято руками катати з борошна. Щоб приготувати хороший кускус господині досить 2-х годин. На першому етапі необхідно томити в бульйоні м’ясо з різними овочами. Далі на пару вариться кускус. Все з’єднують і перемішують тільки під час подачі. Відомий рецепт улюбленого в Марокко кускусу – «7 овочів». Марокканці впевнені, що саме це число може принести удачу.

Бажаєте
підібрати тур?
Ми Вам допоможемо! Переходьте на сторінку пошуку турів



    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Виявляється, кускус неодмінно потрібно готувати в п’ятницю – особливий для всіх мусульман день. Саме цим блюдом прийнято пригощати гостей. Кускус завжди подають під час поминок. На такі значущі події як весілля і народження дітей кускус не готується.

    Ще один цікавий факт – марокканці кускус воліють їсти руками. Вони дуже швидко роблять невеликі кульки з крупи і розім’ятих овочів. За їхніми словами, так блюдо смачніше і не можна обпектися. Дуже часто таке блюдо запивають кефіром.

    Брошет – смачно і ситно

    Брошети називають приготовані на рожні над відкритим вогнем продукти. Це шашлик або кебаб. Найчастіше таке блюдо подається з картоплею і рисом. Також брошет можна подавати з салатом.

    Пастила – смачно і просто

    У марокканської кухні пастилою називають смачний пиріг з курячим м’ясом. Зверху пирога – листкове тісто і цукрова пудра. Поєднання м’ясної начинки і солодкої цукрової пудри робить пастилу особливою. Часто блюдо називають «голубиних пирогом» і подають на весіллях. Куряче замінюють голубиних м’ясом.

    Марокканська пастила відноситься до популярних страв для важливих подій. Саме їм пригощають почесних гостей. Вважається, що чим більше шарів м’яса і тіста в пастили, тим краще ставлення до самого гостю.

    Звичайно, можна багато чути про гастрономії Марокко, але краще спробувати традиційні страви та оцінити їх по достоїнству, вибравши для себе найсмачніші!

    Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Telegram Задавайте питання в Viber