Відпочинок в Марокко можна без частки перебільшення назвати казковим. У цій особливій країні кожен турист зможе знайти для себе щось неповторне і співзвучне душі. Не тільки краса місцевих пейзажів, пам’ятки і загальна атмосфера невимушеності та щастя приваблює мандрівників. Кухня Марокко неодноразово була названа однією з найкращих у всьому світі. Не дивно, так як вона поєднує кращі рецепти популярних кухонь світу. При тому в різних регіонах рецепти можуть відрізнятися.
Так на узбережжі місцеве населення вирощує устриць, а тому тут готують смачні страви з риби і овочів. На півдні Марокко прийнято готувати апетитні пряні страви з м’яса і кускусу. Всі, хто живуть біля Атлаських гір, дуже люблять молоко і сир. Серед найпопулярніших страв: тажин, кускус, брошет і пастила. Не забудьте отримати візу в Марокко, аби спробувати всі блюда, а не застрягти на кордоні!
Тажин – блюдо або спосіб приготування?
Цікаво, що Тажіна називають одне з традиційних страв, а також спосіб приготування в горщику спеціальної форми. Як правило, тажин готують з таких видів м’яса як баранина і курка. Однак при бажанні можна використовувати навіть рибу. До головного інгредієнта додають овочі – картопля, морква та інші.
Найчастіше це блюдо готується на вугіллі. Якщо хочете приготувати тажин будинку, підійде звичайна газова плита. Готувати необхідно досить довго на невеликому вогні. При цьому щоб їжа продуктів не пригорали під тажин підкладають розсіювач.
Кускус – улюблене блюдо марокканців
Саме так називають улюблене в Марокко блюдо і крупу, яку прийнято руками катати з борошна. Щоб приготувати хороший кускус господині досить 2-х годин. На першому етапі необхідно томити в бульйоні м’ясо з різними овочами. Далі на пару вариться кускус. Все з’єднують і перемішують тільки під час подачі. Відомий рецепт улюбленого в Марокко кускусу – «7 овочів». Марокканці впевнені, що саме це число може принести удачу.